Vi värnar om både miljön och plånboken
Vi säljer rekonditionerade datorer. Genom att köpa en rekonditionerad dator spara du pengar samtidigt som du bidrar till en bättre miljö. Nedan kan du läsa mer om skick på de olika datorerna vi säljer.


Olika skick


Nya datorer
Helt nya datorer med full garanti oftast med skadat emballage

Utländska datorer
Utländska datorer med utländska tagentbord. Köp till etiketter till tangentbord för att göra om till svensk layout.

Demo
Datorer som använts som demo på mässor, utställningar och liknande

Prischock
Datorer till chockande priser kan vara transportskadade datorer med eller utan garanti.

Rekonditionerade datorer.
Våra rekonditionerade datorer kommer direkt från tillverkarna. De är datorer som har konstaterats felaktiga vid leverans och har reparerats av tillverkarna, de är i skick som nya och är max använda någon dag.

Alla våra rekonditionerade datorer kommer med Orginal operativsystem samt svenskt tangentbord och alltid med minst 6 månaders garanti.

"Sign of use"
Våra "Sign of use" datorer är genomgågna och återställda av tillverkarna men är inte i nyskick som de rekonditionerade. De kan ha vissa skönhetsfel som repor men fullt fungerande och kommer också med 6 månaders garanti. Kan även vara äldre modeller med Windows Vista. Vi klassar sign of use datorerna i tre grupper A B och C. Klass A är nästan i skick som nya men med någon liten repa t.ex. Klass B är i lätt begagnat skick spår av visst användande. Klass C är i begagnat skick.


Vanliga frågor

Fråga: Windows säger att den här programvaran inte är äkta?
Svar: Ibland på vår rekonditionerade datorer behöver windows återaktiveras. På datorer med Windows 7 sitter det alltid en Microsoft orginal licensnyckel på undersidan av datorn. På datorer med Windows 8 eller senare finns licensnyckel förprogramerad i datorn. Du aktiverar Windows via kontrollpanelen/system. Kontakta oss om du behöver mer hjälp.

Fråga: Hur fungerar garantin för rekonditionerade datorer?
Svar: Se info om rutiner för olika tillverkare nedan.

Asus
Vid garanti ärenden kontakta Asus Sverige på telefon: 08-58769407. Asus har upphämtningsservice och står för frakten båda vägar om din dator behöver skickas in.


Toshiba
Vid garanti kontakta EL Green på telefon: 08-55614880 eller mail info@elgreen.se